Домакински уреди BOSCH: Забъркай си свежест и здраве – кампания с участие на кулинарни блогъри

БСХ Домакински уреди България ЕООД  е част от Група BOSCH, водещ световен доставчик на технологии и услуги. BOSCH предлага на потребителите разнообразие от домакински електроуреди с най-високо качество. Продуктите на марката са създадени да вдъхновяват аудиторията и да улесняват ежедневните дейности в грижите за дома и семейството, като непрекъснато предлагат иновативни и ефективни решения.

Задачата:

В началото на есента се заехме със задачата  да създадем стратегия за онлайн кампанията „Забъркай си свежест и здраве“, която да анонсира блендерите и пасаторите от продуктовото портфолио на BOSCH. За целта внимателно проучихме целевата група и нейните интереси. Така установихме, че потенциалните клиенти се стремят към здравословен начин на живот и балансирано хранене, което ни даде тласък да използваме нетрадиционен подход за представяне на уредите на марката. А именно – решихме да включим някои от най-креативните и вдъхновяващи кулинарни инфлуенсъри у нас в приготвяне на полезни и вкусни рецепти с уреди BOSCH.

Какво направихме:

Още от самото начало избрахме основен комуникационен канал на кампанията да бъде Facebook страницата Bosch Home Bulgaria, която има повече от 40 000 последователи. Като агенция, която се грижи за управлението на профила на Bosch в тази социална мрежа, ние отлично познаваме спецификите на аудиторията и посланията, с които да достигнем до широк кръг потребители. Затова заложихме основни цели за кампанията, които включват увеличаване на разпознаваемостта на моделите блендери и пасатори с марка BOSCH, нарастване на броя посещения в сайта на Домакински уреди Bosch, достигане до широк кръг потребители, които да се ангажират с марката и нейните продукти. След като внимателно селектирахме някои от най-креативните кулинарни инфлуенсъри в България, ние ги поканихме да се включат в предизвикателството. Чрез Facebook страницата на Bosch разпространихме комуникационните канали на блогърите и така успяхме за достигнат до още повече потребители извън последователите на Bosch. 

За кулинарната надпревара подготвихме визии, интересни публикации и подробна информация за кампанията които да провокират интереса на аудиторията по темата. Същевременно се свързахме с две от най-големите марки за био и натурални храни у нас – Био Класа и Dragon Superfoods, които съдействаха за реализиране на предизвикателството чрез предоставяне на пакет със здравословни хранителни продукти на главните действащи лица в надпреварата – кулинарните инфлуенсъри. Тези от тях, които заявиха своето участие в инициативата, получиха възможността да тестват избран от тях пасатор или блендер BOSCH. Всеки инфлуенсър имаше на разположение период от 2 седмици, в които да приготви по минимум 2 полезни рецепти с избрания от него уред и хранителните продукти и да ги сподели в своите комуникационни канали. Всяка от публикуваните рецепти Смаркетинк разпространяваше и във Facebook страницата BOSCH Home Bulgaria.

В края на кампанията създадохме албум с всички изпратени от блогърите снимки  на приготвени храни и напитки. След това проведохме гласуване за най-добро ястие сред потребителите и феновете на BOSCH. Гласуването беше изключително оспорвано, но след  едноседмичен вот излъчихме победителят, който събра над 2.5 хил. харесвания на приготвеното с ястие. След приключване на предизвикателството, инфлуенсърът получи като награда последна серия пасатор с вакуумираща система Bosch. 

В резултат от провеждането на инициативата успяхме да достигнем до повече от широк кръг от потребители и да ангажираме голяма част от тях с представените блендери и пасатори Bosch.  В сравнение с предходните месеци от година, в периода на кампанията посещенията на сайта и времето прекарано на него обезателно се увеличиха. Добрите резултати, които постигнахме ни вдъхновяват да сме още по-креативни и да използваме похвати, чрез които да предизвикваме интерес към продуктите от портфолиото на BOSCH в дигиталното пространство. Така потребителите ще разпознават лесно продуктите и ще бъдат запознати с техните характеристики и предимства.

В основата на успешната реализация на кампанията безспорно стоеше интересният и нетрадиционен маркетингов похват, който заложихме в стратегията, отличната комуникация с клиента и кулинарните инфлуенсъри, както и прецизното изпълнение на всички етапи от планирането и реализацията на кулинарното предизвикателство.

Извършени услуги:

Създаване на креативна концепция, подготовка на албум с всички рецепти във Facebook страницата на BOSCH, създаване на атрактивни визии и дизайн за кампанията, управление на Facebook реклама, координиране на целия проект.

 

Смаркетинк: Планиране на цялостна брандинг концепция и редизайн на логото на агенцията

От началото на 2012 година Смаркетинк се впуска в света на маркетинга, воден от неспиращо желание и силна амбиция за успешната реализация на всеки бизнес проект. Нашата основна мисия е изграждане на индивидуални и ефективни решения в полза на своите клиенти и прецизно и качествено изпълнение на техните желания и цели. В стремежа си да създадем дълготрайна и устойчива връзка с партньори и клиенти ние постоянно обогатяваме уменията си в различни сфери на бизнеса. Използваме и най-съвременните инструменти и модерни средства, за да генерираме успехи. Непрекъснато променящата се среда и развитието на агенцията с бързи темпове даде зелена светлина на нашия криейтив мениджър, който се зае със задачата да направи редизайн на логото на Смаркетинк. Крайният резултат е налице и вече една година допринася за модерния облик на агенцията в хармония с динаничния свят на маркетинга.

Задачата:

Да изградим цялостна концепция за визуална промяна на логото на Смаркетинк и редизайн на старото лого, да приложим съвкупност от графични,
цветови и текстови техники и след реализиране на финалния проект да направим брандиране с новото лого.

Какво постигнахме: 

Поставихме си ясни цели какво целим с дизайна на сегашното лого и какви послания желаем да отправим към аудиторията. Отделихме време, за да планираме етапите на визуалната промяна и възможностите за нейното представяне в социалните канали на агенцията. Направихме предварителни проучвания на конкурентни компании, за да се уверим, че се движим в правилната посока и ще създадем оригинален и запомнящ се
корпоративен дизайн. Стартирахме процеса по редизайн с избора на подходящи елементи, които да изградят нашия нов имидж.

От създаването си до днес символ на агенция Смаркетинк е бухълчето, което е неразделна част от логото на компанията. То изразява мъдростта, знанието и благополучието, които направляват екипа на агенция в процеса на реализиране на всеки проект и задача. Идеята беше да запазим този образ като добре разпознаваем сред аудиторията, както и да продължим използването на лилавия цвят като доминантен в нашето лого, тъй като той е в основата на корпоративната идентичност на Смаркетинк.

За да се диференцираме от другите агенции и да създадем креативна и модерна визия, съчетахме лилавият цвят с особено актуалния – коралов. Придържахме се към правилото, че едно лого трябва да е максимално опростено и изчистено, така че се възприема по-лесно от аудиторията. Затова вложихме достатъчно изобретателности превърнахме няколко изчистени графични елемента в модерен дизайнерски брандинг. По време на целия процес по редизайн на логото действахме екипно, независимо от различните длъжности, които заемаме в агенцията. Нашият криейтив
мениджър изпращаше различни варианти на логото, а ние съдействахме с мнения, идеи и хрумвания. След като финалното лого беше одобрено от екипа, пристъпихме към производство на корпоративни материали. Създадохме визитки, химикали, пликове за писма, стикери и други елементи. Променихме основните корпоративни темплейти, по които се ръководим. Заменихме изображенията на старото лого в нашите социални канали и освежихме нашия уебсайт.

Какви услуги използвахме: 

Дизайн, Корпоративна идентичност, Редизайн на лого, Производство на печатни материали, Създаване на нови темплейти, Промяна на логото в социалните канали на агенцията, Ребрандиране

Креативен проект за специален плакет – 30 години Борика

Задачата:

Да проектираме и създадем специален плакет за награждаване на авторите на книгата  50 години банкова автоматизация в България”. Заданието бе изделието да обединява ключовата визия на цялостното събитие,както и усещането за модерност и традиции.

Какво направихме:

Представихме няколко идейни линии, за преценим най-добре стилистиката, която клиентът иска да постигнем. След като имахме вярната посока, започнахме работа по създаване на дизайна на плакета. В основата на идеята бе да покажем свързаността на отделните етапи в историята на компанията, както и визия за устойчивост, традиции, но и развитие и технологии.

Това и направихме. Създадохме многопластов дизайн с комбинация от печат, гравиране и правилно съчетание на материали, наградата получи дълбочина и интересна перспектива от всяка страна. Осигурихме мостри на различните елементи, за да добием ясна представа и помислихме за всички детайли, за да гарантираме цялостно завършена визия.

Плакетите получиха 19-те автори на книгата “50 години банкова автоматизация в България” в рамките на събитието 30 години Борика.

Извършени услуги: 

Креативен проект за специален плакет; Дизайн и производство; Управление на бюджет; Комуникация с подизпълнители и логистика.

Модерни технологии за управление на дивата природа

ФОТОКАПАНИ.БГ е дългогодишен доставчик на системи, уреди и технологии за всички, обичащи природата. Компанията предлага уреди за наблюдение, контрол и имобилизация на дивите животни и домашните любимци.

Задачата:Ребрандинг на логото на компанията, корпоративна идентичност и нов уебсайт с електронен магазин. Да помогнем с оптимизация за доброто позициониране на сайта в търсачките.

Какво направихме: Проведохме няколко срещи с клиента, за да разберем в детайл с какво точно се занимава, каква е целта му, какво му харесва и какво би искал да избягваме при изграждането на новия му сайт и лого. Платформата трябваше да е максимално изчистена, с много снимков материал и най-вече да се наблегне на електронния магазин. В момента, в който се стигна до въвеждане на продукти в сайта, се установи, че има спешна нужда те да бъдат качествено заснети и намерихме подходящ фотограф.

Логото… Ето това беше истинско предизвикателство, защото клиентът имаше особени и категорични изисквания. Трябваше да има антена, поне 2 диви животни и планина. Предложихме варианти, които му изпратихме за преглед и одобрение. Направихме визитки и бланки с новия дизайн. Според логото и цветовете му се изгради и целият дизайн на сайта фотокапани.бг.

Извършени услуги: Ребрандинг на лого, корпоративна идентичност, заснемане на всички предлагани продукти и обработка на снимките, изграждане на нов уебсайт и електронен магазин.

Website: fotokapani.com