Организация на промоционално събитие на Acer в рамките на фестивала A to JazZ 2019

Компания Аcer е международен производител на компютърна техника, чиито продукти се отличават с високо качество. Портфолиото им включва лаптопи, десктоп-конфигурации, монитори, таблети, мултимедийни устройства, All-in-one устройства, аксесоари. Представителството на Аcer за България и тази година се доверява на екипа на Smarkethink  за  участието си на фестивала A to JazZ.

Задачата:

Представяне на новата линия продукти на Acer, специално разработена за създатели на графично съдържание ConceptD и цялостна организация на позиционирането и брандинга на компанията на фестивала A to JazZ 2019.

Какво направихме:

Поставихме си ясна цел, която участието на Аcer на фестивала, трябваше да изпълни.А именно да представим ConceptD на неговата потенциална аудитория (графични дизайнери, фотографи и творци) по креативен и интересен начин. Идеята беше да предизвикаме интереса към бранда и хората  да потърсят повече информация за продуктите. Разработихме цялостна  концепция за позиционирането на фестивала, с която да представим новите компютри. Отправихме предизвикателство към всички творци, като ги насърчихме сами да нарисуваме уникален дизайн тениска.
Погрижихме се за всичко важно, през оборудването, организацията на промоцията до комуникацията с подизпълнители и организаторите на А to JazZ.
Направихме цялостен брандинг на щанда, създадохме дизайн на всички рекламни материали, осигурихме чаровни промоутърки, които представиха новите компютри на посетителите и арт-модератори, които предизвикваха творците да останат малко по-дълго на щанда и да нарисуваш своя спомен от  джаз фестивала.

Организирахме игра с награди в социалните мрежи, която насърчаваше хората да споделят своите снимки от къта на Acer с #НекаТворцитеДаТворят (слогана на новата линия продукти). Присъствахме лично на фестивала през всеки един от трите дни, за да бъдем сигурни, че всичко ще мине по план и клиентът ще остане доволен.

Извършени услуги: 

Креативно предложение за представяне на нов продукт; Цялостна организация на промоционално събитие; Логистика; Управление на бюджет, Дизайн и производство на рекламни материали; Комуникация с организаторите на A to JazZ и подъзпълнители; Организация на игра в социалните мрежи, свързана с активностите на събитието.

Календар VELUX

ВЕЛУКС България е част от международната група VELUX, която извършва производствена дейност и продажби на покривни прозорци и аксесоари за тях, в повече от 40 държави.

Задачата: Дизайн и производство на годишен фирмен календар

Какво направихме: С екипа на Велукс България работим заедно от 2012 година. При една от срещите ни подариха впечатляващ фирмен календар, произведен от офис в друга държава. На всяка страница на календара бяха показани обекти, реализирани с продуктите на VELUX от тази страна. Календарът много ни хареса и ние веднага си го поставихме в офиса. Скоро след това предложихме на Велукс България да им направим календар с изображения на обекти от България, в които са вложени VELUX продукти. Така, с родни примери, българския потребител ще се вдъхнови да използва подпокривните пространства, а архитектите – да залагат продуктите на VELUX в своите проекти. Нашето предложение се хареса много на Велукс България и ние се заехме с изпълнението. Направихме план, който включваше списък с обекти, в които са вложени подпокривни прозорци VELUX – къщи, кооперации, административни сгради и хотели, и се свързахме със собствениците, за да уговорим съгласие да участват в календара. Наехме един от най-добрите български фотографи и за период от 6 месеца направихме голям брой висококачествени снимки, запечатали обектите в различни сезони и от най-разнообразни гледни точки. Междувременно създадохме дизайна на календар, съобразен с цялостната визия на компанията и заснетия материал. В края на годината нашият клиент и ние бяхме изключително доволни и горди от резултата – вдъхновяващ календар с родни български обекти и страхотни снимки.

Извършени услуги: Криейтив, Графичен дизайн, Фотографски услуги, Създаване на текстове, Производство на фирмени рекламни материали.

“Вкарай гол на жегата!”

Фирма КОНДЕКС е създадена през 1993 година с основна дейност пълен инженеринг в областта на климатизацията, вентилацията и отоплението. Фирмата извършва проектиране, доставка, монтаж и сервиз, гаранционна и извънгаранционна поддръжка на инсталациите и е сред водещите в сферата на климатизацията на българския пазар. Кондекс е официален вносител за България на климатична техника Mitsubishi Heavy Industries.

Задачата: Лятна онлайн и радио кампания за промотиране на климатици Mitsubishi Heavy Industries.

Какво направихме: За втора поредна година пред нас стоеше предизвикателството да измислим лятна кампания за климатиците Mitsubishi Heavy Industries, чийто официален вносител в страната е Кондекс. Това лято обаче беше по-особено, всички се вълнуваха от едно нещо – Световното първенство по футбол. За да привлечем вниманието към промоцията на климатиците, искахме да създадем история и закачка, свързана с него, освен с летните горещини. Измислихме подходящ слоган, който показахме на клиента. Но не беше достатъчно да имаме web и радио реклама – искахме да ангажираме хората с марката, искахме да получим информация за нуждите на потребителите. Така стигнахме до лендинг страница с форма с въпроси, свързани с помещенията, които искат да охлаждат или отопляват клиентите. Всеки попълнил въпросника получава отговор по мейла със съвет за най-подходящия модел климатик за съответното помещение. Тази обратна връзка е много полезна за клиента ни.

Извършени услуги: Организация, криейтив, дизайн, web банери, онлайн и радио реклама и томбола на лятната кампания на климатици Mitsubishi Heavy Industries за Кондекс.

Acer на A to Jazz 2018

Основана през 1976 г., Acer е многонационална компания за хардуер, софтуер и услуги, посветена на изследването, дизайна, маркетинга, продажбата и поддръжката на иновативни продукти, подобряващи живота на хората. Продуктовите предложения на Acer включват персонални компютри, дисплеи, проектори, сървъри, таблети, смартфони. Acer е вторият по продажби в света компютърен производител и има присъствие в над 160 държави.

Задачата: Организиране, дизайн на рекламни материали и цялостна комуникация на мястото на събитието A to JazZ Festival 2018 в София.

Какво направихме: Изработихме атрактивни рекламни материали, осигурихме чаровни промоутърки по време на фестивала и присъствахме на място, за да сме сигурни, че всичко ще мине по план. Организирахме томбола с повече от прекрасна награда – лаптоп Acer. Направихме брошура във формата на лаптоп.

Брошурата и томболата не бяха единствената изненада за посетителите на фестивала – искахме да създадем рекламен материал, който всеки да запази, да е полезен и да се ползва с усмивка. И така подарихме чорапи, брандирани с Acer и симпатични картинки на лаптопи.

Извършени услуги: Цялостна логистика и асистенция за провеждане на събитие;  Изготвяне на рекламни материали. Комуникация с организторите на A to Jazz, за плавно протичане на събитието.