Домакински уреди BOSCH: Забъркай си свежест и здраве – кампания с участие на кулинарни блогъри

БСХ Домакински уреди България ЕООД  е част от Група BOSCH, водещ световен доставчик на технологии и услуги. BOSCH предлага на потребителите разнообразие от домакински електроуреди с най-високо качество. Продуктите на марката са създадени да вдъхновяват аудиторията и да улесняват ежедневните дейности в грижите за дома и семейството, като непрекъснато предлагат иновативни и ефективни решения.

Задачата:

В началото на есента се заехме със задачата  да създадем стратегия за онлайн кампанията „Забъркай си свежест и здраве“, която да анонсира блендерите и пасаторите от продуктовото портфолио на BOSCH. За целта внимателно проучихме целевата група и нейните интереси. Така установихме, че потенциалните клиенти се стремят към здравословен начин на живот и балансирано хранене, което ни даде тласък да използваме нетрадиционен подход за представяне на уредите на марката. А именно – решихме да включим някои от най-креативните и вдъхновяващи кулинарни инфлуенсъри у нас в приготвяне на полезни и вкусни рецепти с уреди BOSCH.

Какво направихме:

Още от самото начало избрахме основен комуникационен канал на кампанията да бъде Facebook страницата Bosch Home Bulgaria, която има повече от 40 000 последователи. Като агенция, която се грижи за управлението на профила на Bosch в тази социална мрежа, ние отлично познаваме спецификите на аудиторията и посланията, с които да достигнем до широк кръг потребители. Затова заложихме основни цели за кампанията, които включват увеличаване на разпознаваемостта на моделите блендери и пасатори с марка BOSCH, нарастване на броя посещения в сайта на Домакински уреди Bosch, достигане до широк кръг потребители, които да се ангажират с марката и нейните продукти. След като внимателно селектирахме някои от най-креативните кулинарни инфлуенсъри в България, ние ги поканихме да се включат в предизвикателството. Чрез Facebook страницата на Bosch разпространихме комуникационните канали на блогърите и така успяхме за достигнат до още повече потребители извън последователите на Bosch. 

За кулинарната надпревара подготвихме визии, интересни публикации и подробна информация за кампанията които да провокират интереса на аудиторията по темата. Същевременно се свързахме с две от най-големите марки за био и натурални храни у нас – Био Класа и Dragon Superfoods, които съдействаха за реализиране на предизвикателството чрез предоставяне на пакет със здравословни хранителни продукти на главните действащи лица в надпреварата – кулинарните инфлуенсъри. Тези от тях, които заявиха своето участие в инициативата, получиха възможността да тестват избран от тях пасатор или блендер BOSCH. Всеки инфлуенсър имаше на разположение период от 2 седмици, в които да приготви по минимум 2 полезни рецепти с избрания от него уред и хранителните продукти и да ги сподели в своите комуникационни канали. Всяка от публикуваните рецепти Смаркетинк разпространяваше и във Facebook страницата BOSCH Home Bulgaria.

В края на кампанията създадохме албум с всички изпратени от блогърите снимки  на приготвени храни и напитки. След това проведохме гласуване за най-добро ястие сред потребителите и феновете на BOSCH. Гласуването беше изключително оспорвано, но след  едноседмичен вот излъчихме победителят, който събра над 2.5 хил. харесвания на приготвеното с ястие. След приключване на предизвикателството, инфлуенсърът получи като награда последна серия пасатор с вакуумираща система Bosch. 

В резултат от провеждането на инициативата успяхме да достигнем до повече от широк кръг от потребители и да ангажираме голяма част от тях с представените блендери и пасатори Bosch.  В сравнение с предходните месеци от година, в периода на кампанията посещенията на сайта и времето прекарано на него обезателно се увеличиха. Добрите резултати, които постигнахме ни вдъхновяват да сме още по-креативни и да използваме похвати, чрез които да предизвикваме интерес към продуктите от портфолиото на BOSCH в дигиталното пространство. Така потребителите ще разпознават лесно продуктите и ще бъдат запознати с техните характеристики и предимства.

В основата на успешната реализация на кампанията безспорно стоеше интересният и нетрадиционен маркетингов похват, който заложихме в стратегията, отличната комуникация с клиента и кулинарните инфлуенсъри, както и прецизното изпълнение на всички етапи от планирането и реализацията на кулинарното предизвикателство.

Извършени услуги:

Създаване на креативна концепция, подготовка на албум с всички рецепти във Facebook страницата на BOSCH, създаване на атрактивни визии и дизайн за кампанията, управление на Facebook реклама, координиране на целия проект.

 

Домакински уреди Бош – цялостно управление на Facebook страница

БСХ Домакински уреди България ЕООД е част от водещия световен доставчик на технологии и услуги. Продуктите на марката са създадени да вдъхновяват и да подобряват качеството на живот, като предлагат иновативации и ефективност. Клъстърът за домакински уреди на технологичния гигант създава модерни домакинска техника с най-високо качество, като предоставя интелигентни и надеждни решения за дома.

Задачата:

Цялостно управление на Facebook страницата Bosch Home Bulgaria, подобряване на комуникацията с аудиторията, създаване и управление на Facebook реклама.

Какво направихме:

Отделихме време, за да вникнем в детайли в продуктовото портфолио на бранда и се запознахме с неговата аудитория. Направихме анализ на рекламното представяне на конкурентните марки в социалните мрежи. Основна цел, за която трябваше да работим, бе активната комуникация с аудиторията.

Разработихме стратегия за управление на Facebook страницата на бранда с микс от продуктови, забавни и ангажиращи публикации с въздействащ текст и визии. Имайки предвид, че Facebook алгоритъмът дава приоритет на публикации с много на брой коментари и още повече – такива с различно съдържание, както и че показва страницата отново на аудитория, която е взаимодействала с нея, знаехме как точно да действаме. Заложихме на емоция и припознаване на проблемите, с които потребителите се сблъскват. Наблегнахме на тон на говорене, скъсяващ дистанцията и насърчаващи разговор или реакция и така успяхме да увеличим привързаността на аудиторията, както и запитванията за конкретни уреди и промоции.

Започвайки работа, получихме високи цели и предизвикателни метрики, които глобалния бранд поставя на регионално ниво, което само ни мотивира да дадем повече.

Извършвани услуги:

Създаване на стратегия за управление на Facebook страница, графичен дизайн и копирайтинг, администриране на Facebook страница, модериране и развитие на общност от фенове, Facebook реклама и управление на бюджет за нея.

 

 

Кампания за удължена гаранция на домакински уреди Neff „5>2“

Повече от 140 години германската марка Neff произвежда висок клас домакински уреди, отговарящи на прецизните изисквания на потребителите за качество, функционалност и дизайн. Запознавайки се с него отблизо, бихме казали още нещо… Страст и вдъхновение в кухнята! Без значение дали става дума за четиристепенно меню или неделен десерт. Най-старата марка за домакински уреди в Европа може да превърне атмосферата всяка кухня в специална.

Задачата:

В средата на 2018-а се заехме със задачата да създадем стратегия за онлайн кампания ”5 години удължена гаранция на домакинските уреди Neff”, която да комуникира предложението в социалните мрежи.

Какво направихме:

Започнахме с опознаване на клиента и неговата история, философия, цели. Внимателно проучихме профила на аудиторията. След което запретнахме ръкави и развихме три концептуални предложения и разработихме серия от тематични постове по всяка. Основната ни идея беше да отправим послание, което убедително да показва какво и колко повече дава Neff. Без да се доближаваме до стандартното представяне и клиширани слогани, заложихме на ясна, визуална, лека и забавна комуникация. Така и спечелихме клиента – с категорично и лесно за запомняне послание „5 > 2“, което разработихме в различни ситуации и в зависимост от актуалните събития в периода на кампанията – като първия учебен ден и Коледа. Семпло и ясно, точно каквото трябва да бъде съдържанието в социалните мрежи.

В основата успешната реализация на събитието бе вниманието към детайла, комуникацията с клиента, както и прецизното бюджетиране и изпълнение на всички етапи от планирането и реализацията.

Извършени услуги:

Създаване на креативна концепция, дизайн и копирайтинг, Facebook реклама.

Свържете се с нас. Ние ще създадем корпоративния ви профил и ще се погрижим винаги да е изпълнен с интересно и актуално съдържание.

 

Data Center Days

Data Center Days e инициатива на признатите технологични лидери Hewlett Packard Enterprise, R&M, Rittal и Vertiv и представлява безплатни семинари, предназначени за широк кръг от IТ професионалисти от всички сфери на българския бизнес. На тях се представят новостите в продуктовото портфолио на марките, както и добри практики при изграждане на центрове за данни.

Задачата: Организация на първите два семинара на 26 и 27-ми април 2018 г. в София, Capital Fort.

Какво направихме: От организаторите научихме, че инициативата е дългосрочна и семинарите ще се провеждат периодично. Затова предложихме събитието да се брандира, за да бъде разпознаваемо от специалистите в бранша и занапред. Бе избрано името Data Center Days. Създадохме визуална идентичност на семинара, която да е в унисон с модерната тематика. Направихме дизайн на сайт, в който освен пълна информация за организаторите, програмата и лекторите на семинара, имаше и електронна регистрация. Изготвихме електронна покана и разпратихме до потенциалните участници – както от средите на бизнеса, така и от специализираните фирми за системна интеграция. Направихме дизайн на банери, които поставихме в специализираните онлайн издания. Това спомогна събитието да получи широка публичност. Организирахме на място посрещането на гостите и тяхната регистрация. Всеки от тях получи индивидуален бадж с програма. Усмихнати хостеси се грижеха гостите да се чувстват комфортно по време на събитието, а екипът ни следеше непрекъснато дали нещата се случват по програма, и дали навреме се сервират обяда и кафе паузите. След събитието изготвихме и разпратихме до медиите прессъобщение.

Извършени услуги:  Организация на събитие, Графичен дизайн, Уеб дизайн, Дигитален маркетинг, ПР

Website: www.datacenterdays.com

Моята Мансарда

Моята Мансарда – любим наш проект, създаден да вдъхновява, информира и помага на настоящите и бъдещите притежатели на мансарди за практични ремонтни и интериорни решения. Той е съвместна реализация на 4 компании, специализирани в областта на материали за облицоване, изолиране, керемиди и цялостни решения за покриви, както и покривни прозорци – Knauf Bulgaria, Velux, Tondach и Knauf Insulation.

Задачата: SEO оптимизация, създаване на съдържание, подръжка на социални мрежи и на активен диалог с потребителите чрез форма за запитвания.

Какво направихме:  Създадохме сайтa moiatamansarda.bg, както и социалните мрежи на проекта. Разработваме годишно планиране на съдържанието и поддържаме реализацията му на ежедневна база от 2015 г. насам. С нас ежедневно се свързват хора, които имат нужда от професионална консултация и съвет чрез формата, която направихме на сайта. Публикуваното от нас полезно съдържание даде страхотни резултати – към днешна дата получаваме реакциите на над 87 000 фенове във фейсбук, а за последната година разкрасихме и защитихме домовете на много семейства в цялата страна.

Website: www.moiatamansarda.bg

Facebook: www.facebook.com/moiatamansarda.bg